Facebook

Om Minne gård

 

Minne gård ligger vakkert og sentralt plassert på Minnesund i Eidsvoll kommune. I dag dyrkes i hovedsak poteter, gulrøtter og korn på gården. Frem til 1927 lå gården nede ved Mjøsas bredde og var skysstasjon, men grunnet flom ble de gamle bygningene flyttet dit hvor de ligger i dag.

Minne gård har investert i flere presisjonsteknologier, inkludert GPS. Gården bruker denne typen teknologi for å dyrke råvarer på best mulig måte. GPS brukes for eksempel for å forbedre nøyaktigheten når de setter poteter. Minne gård har også investert i en Yara N-sensor som kontinuerlig måler "grønnmasse" og næringsbehov i åkeren. Sensoren styrer og differensierer gjødslingen samtidig. Dette gir både jevnere avling og bedre kvalitet.

Minne gård er i tett dialog med lokale rådgivere om råvarer og produksjon. Gårdshuset fungerer i tillegg som overnattingssted og familien har satt opp en lokal kafé som tilbyr lokal mat. Gårdsbygningene leies ofte ut til arrangementer som bryllup og sammenkomster. Alle gårdens bygninger er oppvarmet med fornybar energi.

Minne gård er McDonald's aller første Flagship Farm i Norge.