Facebook

Kjøttet vårt
Vi bruker 100 % rent storfekjøtt i våre hamburgere. Dette kjøttet kommer fra gårder i Norge som leverer kvalitetsråvarer til Nortura. Vi bruker kun forpart og flanker. Disse delene gir god smak, og den beste kvaliteten.
Erfarne slaktere preparerer og skjærer rent kjøttet etter strenge standarder, før det fraktes videre til anlegget som produserer selve hamburgeren. Kverningen av kjøttet foregår på samme måte som hos den lokale slakteren, eller i en kjøttkvern hjemme. Forskjellen er at dette foregår i større målestokk. Ingen tilsetningsstoffer eller bindemidler er tilsatt.
Det kvernede kjøttet blir deretter formet til hamburgere, frosset umiddelbart, og pakket klart til distribusjon. Strenge kvalitetskontroller sikrer prosessen underveis.

Kylling
Kyllingen kommer fra nøye utvalgte gårder, som følges opp jevnlig av både McDonald's og leverandøren. Våre leverandører holder svært høy standard, og er pålagt strenge krav. Godkjente leverandører må ha en fullt integrert supply chain for å sikre full kontroll over hele prosessen. Dette inkluderer McDonald's strenge krav til dyrenes velferd. Disse er utviklet i samarbeid med våre leverandører og globale dyrevelferdseksperter. Den høye kvaliteten og standarden er sikret gjennom streng kvalitetssjekk og inspeksjoner.
Maten som blir gitt for å fore kyllingene er ikke genmodifisert, og inneholder heller ikke antibiotika i noen form. Dietten er nøye satt sammen av erfarne ernæringseksperter, og kyllingenes helse følges regelmessig opp av veterinærer.
Kjøttet vi bruker til våre Chicken McNuggets og McChicken Premiere er renskåret kyllingfilet.

Våre poteter
En nylaget pommes frites er sprø, med en myk kjerne fylt av smak - ikke med olje. Selv om oljen er av høy kvalitet og er helt vegetabilsk, er det potetsmaken som plasserer McDonald's øverst blant verdens best likte pommes frites.
McDonald's berømte pommes frites, er laget av høykvalitetspoteter fra Norge. Sorten heter Innovator, og er en relativt ny potetsort som tåler både tørke og innsekter bedre enn andre sorter. I tillegg lever den opp til McDonald's standard: Lang pommes frites, med riktig konsistens og smak.

Foredlingen av potetene er det Findus som tar seg av. Hos Findus sorteres, vaskes, skrelles, renses, vaskes, kuttes, kokes, tørkes, og forfriteres potetene, før de lynraskt pakkes og fryses. Hang du med i produksjonen? Det behøver du ikke, det viktigste er smaken du opplever på våre restauranter.

Vår salat
Vi har valgt å bruke Isberg-salat til våre hamburgere. Det er på grunn av dens gode smak, knasende konsistens, og ikke minst popularitet. I tillegg bruker vi minst seks forskjellige salattyper i våre Cæsarsalater. For at leverandøren skal bli godkjent, må salaten dyrkes etter såkalte IP-metoder, "Integrert Produksjon", der matsikkerhet, kvalitet og miljø står i fokus.

Våre salatfrø settes ut i fruktbare torvblokker, og plantes videre ut på spesialpreparerte åkre. Nøkkelen til god kvalitetssalat ligger i avstanden mellom plantene, temperaturen, og mengden av dagslys. Også kvaliteten på dagslyset spiller inn. Det tar omtrent 50 dager før salaten har nådd perfekt størrelse og fasong.
Når salaten er klar for høsting, er det BAMA som overtar foredlingen; de strimler og kutter all salat til McDonald's sine restauranter i Norge. En medarbeider hos BAMA ser på hvert eneste salathode, før maskinene tar over kuttejobben. Vannet i vannbadene som vasker salaten, holder en temperatur på kun halvannen grad.

Melk
All melken hos McDonald's (Tine Melk), og den som brukes i vår Milkshake og McFlurry, har sitt utspring fra gårder i Norge. Melk er en enestående drikk, og er en viktig del av barn og unges kosthold på grunn av det høye innholdet av kalsium og vitamin B12.